söndag 8 maj 2011

Slut på helgen!

Medborgare!

Vet ni vad det är för dag idag? Vad hände den 8 maj? Jo, bland annat tog det andra världskriget i Europa slut denna dag 1945. Jag visste det egentligen, men kom på det när jag nyss ögnade igenom en TV-tidning. Det formligen kryllar av andravärldskrigsdokumentärer på alla möjliga kanaler idag. Jag tror att jag ska se någon av dom lite senare. Skulle man bli trött på krigsdokumentärer så sörjer RTL-imperiets kommersiella kanaler för lättja och glamm, bl.a. i form av ett program med den tyska TV-trashens egen prinsessa - Daniela Katzenberger, eller Die Katze (Katten) som hon kallar sig själv.

 Fröken Katzenberger - kanske inte så politiskt korrekt, men rätt underhållande.

Fräulein Katzenberger dök för ett par år sedan upp i ett dokusåpaliknande program om tyskar som utvandrar. Die Katze ville utvandra till Hollywood för att bli Playboy-Bunny. Tyvärr öppnade Hugh Hefner inte när hon ringde på dörren. Inte fick hon så många andra modelljobb heller, stackarn. Men men, Die Katze gav inte upp utan kämpade vidare och vann tyskarnas hjärtan. Hon var ju liksom bara underbar och vi föll alla för denna tjej med blonderat hår, solariebrun hud, tatuerade ögonbryn, stora, köpta bröd och bonnig dialekt. Att hon dessutom skämtade om sig själv gjorde henne inte sämre. Istället för Playboykarriär fick Die Katze egna fanclubs och startade en bar på Mallorca. Nu är hon lite av en tysk Paris Hilton. Man vet inte riktigt vad hon gör, men hon är blond och liksom bara känd.

Mensch! Idag har det varit svettigt här. Varmt så in i baljan och vi har svettats YMNINGT!

Imorgon är det Gelber-Sack-dag här. Här i landet har man (om man är en duktig och miljömedveten medborgare) en gul sopsäck som man slänger plastförpackningar i. Tyskar älskar sopsortering och det är faktiskt ett rätt bra system med den gula säcken, som hämtas varannan vecka. I alla fall om man har ett separat förråd där man kan förvara säcken. Kanske inte så kul att ha två veckor gamla mjölkförpackningar i köket däremot.... I alla fall, imorgon hämtas vår säck och det är rent sjukt hur mycket förpackningar man slänger. Kolla in bilden nedan. Beakta då att det är de sopor som EN person i vårt tvåpersonershushåll slänger i säcken. Person nr. 2 är oftast för lat för den fem meter långa promenaden till förrådet och trycker ner allt i den vanliga soptunnan. Kan ju berätta att jag är person nr. 1... Jag gillar när det är Gelber-Sack-dag. Det är liksom en liten nystart i livet när man kan ställa ut en full säck. Ut med det gamla, in med det nya!


I dagens gula säck ligger bl.a. jordgubbs- och sparrisförpackningar som vi precis har avnjutit med cordon bleu! Inte alls så tokigt som söndagsmiddag!

I lööööv sparris med hollandaisesås!

Jordgubbar med balsamico är en höjdare!

Så här efter en middag borde man kanske röra lite på sig. Varför inte i dansform? Vi kan ju i alla fall kolla in några dansanta ESC-deltagare som vi har njutit av under åren.

Vi börjar med lite soft solodans. Som ni ser representerade Staffan Westerberg Holland 1982. Texten innehåller dessutom ett hot: "Jag kommer tillbaka" vilket väl borde oroa oss alla!

1982 var ett dansens år och värdlandet UK bjöd på ett veritabelt gympapass.

Israelerna har alltid kunnat det här med heta moves. Här är det 1978 års vinnare som rockar i Scandinavium 1985 - ni vet, där Lill tappade kjolen.

Jag vet inte om det kan kallas dans men Plastic Bertrand utnyttjade ju i alla fall hela scenutrymmet i Bryssel 1987.

Detta är ett dokument över riktigt, riktigt god smak. Kläder, koreografi, stämma och låt i ljuv harmoni (Cypern 1990).

Och till slut tar vi ut svängarna med lite czardaz-dans från den ungerska pustan (2005).

1 kommentar:

  1. Borde skicka detta inlägg till de rumänska myndigheterna ang. "Gelber-Sack"
    Här försöker man väl sortera lite (dock inte i vårt byggnadskomplex) och det finns några sorteringsstationer här och var. Igår dock när vi skulle, för första gången, lämna vårt bidrag för plastbehållare så var den bingen helt full.....Undras hur länge den varit det. Kändes rätt så fel att bara hälla ut våra plastbehållare bredvid...men kanske ännu värre att ta med dom hem igen.

    SvaraRadera