söndag 15 maj 2011

Heja Sverige igen! Nu är det final!

Go' vänner!

Knappat har man återhämtat sig efter gårdagens tre och en halv timme långa final i Düsseldorf förrän det är dags för mer. Idag är det ju final i hockey-VM! Får väl erkänna att jag inte har sett en enda VM-match i år. Det spelas hockey i Tyskland men VM är inte precis något som får hela landet att bänka sig framför TV:n. Bland alla våra tusentals TV-kanaler har jag dock hittat en sportkanal som visar finalen live. Ska kolla lite på det tänkte jag! Nu håller vi tummarna för Tre Kronor!


Fotboll, däremot, är aningen mer poppis i Tyskland. Minst sagt. Tyskarna är fullkomligt fotbollsgalna. På TV-sporten är det Fußball, Fußball och så mer Fußball. När det var vinter-OS förra året hörde man till och med folk som gnällde över att det tog en massa TV-tid från fotbollen....

Igår var det final i tyska fotbollsligan - Bundesliga. I och för sig stod det redan klart för ett par veckor sedan att Dortmund vunnit men igår var finalen och Bayer 04 Leverkusen (ja, minsann!) tog silverplatsen! Här i landet gillar alla (utom de i Bayern) att det i år INTE var Bayern München som vann. Brukar ju annars vara så. Nä, nu var det de gamla arbetarlagen härifrån väst som tog hem det hela. Bayer 04 Leverkusen startade faktiskt som ett lag av arbetare vid kemifabriken Bayer som ligger här i stan (och som bl.a. tillverkar Aspirin och femtioelvatusen andra mediciner, kemiprodukter, råmaterial och annat). Bayer Leverkusen är dock den eviga Bundesligatvåan. De har varit i final typ trehundra gånger men vinner alltså sällan.

Att Dortmund vann märkte man idag på radions trafikmeddelanden. Idag hyllas vinnarna i stan och genast korkade motorvägen vid Dortmund igen!

Nej, nu blir det hockey. Som uppvärmning kan vi ju kolla in Rysslands ESC-vinnare (ja, jag ger mig inte!) från 2008 som faktiskt innehöll en skridskoåkare på scen! Passar väl bra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar