tisdag 11 januari 2011

Mat-TV

Så är snart även det här årets elfte dag över. Imorgon är det onsdag och vid lunchtid börjar vi åter närma oss helgen och kan fira Bergfest, som man säger här i landet. Efter uppförsbacken går det nerför mot ledigheten. Soft!

Kollar just nu lite på TV-programmet "Das perfekte Dinner" på VOX, en av de hundratals kanaler som vi har (de flesta är shoppingkanaler alternativt från Kurdistan). I programmet har man har buntat ihop fem personer i Frankfurt som ska laga mat till varandra under en veckas tid. Lagar man riktigt bra blir man några euro (åjro) rikare. Idag är det en rätt barsk tant som ska lyckliggöra de andra med sin kokkonst. Om jag har förstått det hela rätt så kallas programmet "Halv åtta hos mig" i Schweden, eller? Det finns även en kändisvariant med kändisar som ingen hört talas om. Ja, OK, en del kanske var kända en vecka på sjuttiotalet...

En biverkning till ätande är ju matsmältning och, för att vara lite krass, toabesök. Det är kanske inget man pratar vitt och brett om med allt och alla. I alla fall inte speciellt ingående. Här i landet, däremot, här har man inga som helst hämningar utan låter alla veta om man har magproblem och talar gärna ingående om det. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid den öppenheten. Känns liksom inte så kul att veta om kollegan minsann fick tillbringa kvällen på toaletten efter att ha försett sig av kålsalladen i personalmatsalen. Kanske är vi svenskar pryda...Vem vet? Som om det inte vore nog med folks öppna berättande så finns det här tusentals olika små drycker, yoghurtar och annat som man ska äta och dricka för att ha en fint fungerande och harmonisk mage. Kanske är tyska magar väldigt känsliga eftersom marknaden verkar vara enorm, alla fall med de miljontals reklamfilmer som ständigt rullar och visar hur lyckliga vi kommer bli  om vi bara dricker lite Activia, Actimel, Activiva och allt vad det heter efter att vi ätit våra middagsknödel (som ingen skugga ska falla på, knödel är gott!)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar