onsdag 12 januari 2011

Jag vill också!

I Sverige är ju inredning nåt som folk verkar vara helt besatta av. OK, även jag porrsurfar på Hemnet men då handlar det ju inte direkt om en trea i Västerås eller ett radhus i Falun utan om rejäla grejer. Loft på Norr Mälarstrand eller 600-kvadratmeters-villor i Djursholm.

En stilla undran; vad jobbar dessa människor med perfekta 600-kvadratmetershem fyllda med danska designklassiker med? Eller framför allt; vad har de för löner? Hur får man deras jobb? Har alla haft rika gammelfastrar som lämnat en miljon till sina syskonskusinsbarnbarn? Eller blev alla utom jag miljonärer på IT-bubblan?

Men men, det är rätt kul att kolla in i folks perfekta, stajlade, designade, städade och smakfulla hem. Man kan ju i alla fall skadeglatt hoppas att bostäderna finns på Hemnet för att kronofodgen lurar bakom husknuten. Ja, jag är missunsam, jag vet! Och ja, jag är skitavundsjuk!

I alla fall....Jag läste en helt sinnessjukt kul artikel för ett tag sedan. Det är ett hemma-hos-reportage hos ett skitlyckat och framgångsrikt innerstadspar i Sthlm. De är för bra för att vara sanna. De kan inte vara verkliga. De verkar helt utomjordiska på nåt sätt. De KAN helt enkelt inte vara normala människor som nån gång ibland käkat hämtpizza eller vanliga sketna fiskfinnar. De har säkert aldrig glömt att betala en räkning heller. Eller handlat på Willys. Se bara på artikelns inledning:

"Eric Tour vänder vant de spröda råvarorna på sin teppanyakihäll. Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket."

Detta är ren konst. Det är ju poesi som skapas när Herr Tour står där vid sin förmodligen skitdyra teppaniy....teppanyki....teppanyakihäll och låter mizunasalladens (vad fan är det? Någon slags isbergsallad, kanske?) blad liera sig med nudlarna. Jag har egentligen inte en aning om vad en tepp....sådan häll är men det låter som en fet prislapp. Och vilken text, sedan! Vilket språk! Karln kan aldrig ha ätit en Sibyllaburgare? Det skulle förstöra min världsbild om det visade sig att han ens har funderat på att köpa en Pucko i sitt liv.

Alltså, Herr Tour och hans sambo kan inte beskrivas...de måste upplevas. Notera även deras badrumsinredning från italienska Boffi och kök från Gaggenau. Superrätt men i slutändan blir de bara en enda parodi. Men en kul artikel är det! Kolla länken:

En blick in herr Tours perfekta liv

Ett annat kul par är det tyska paret Geiss, som är MULTIMILJONÄRER från Köln men som lever i Monaco. De är egentligen enkelt pack men med vääääldigt mycket pengar. De är trashy, okultiverade, blonderade och korkade men alltså snorrika. Och aproliga. De shoppar mest bilar och lyxbåtar och tjatar på sina döttrar (den ena heter Shakira-Davina) och har fullt upp med detta i livet. OK, de är även TV-stjärnor med en egen serie här i Tyskland. Undrar om det inte är dags för deras program nu ikväll. Måste kolla!

Så här ser de fantastiska makarna Geiss ut (Carmen är den den långhåriga med de stora....öööhhh....med det stora ölglaset. Hennes make med det kriminella hårsvallet heter Robert)



Men glöm inte att läsa om Herr Tour. Det är underbart!

1 kommentar:

  1. Hur mörk januari månad må vara så lyser du upp tillvaron med din blogg! I love it!

    SvaraRadera