lördag 2 april 2011

Io sono un figlio del mare

Högborna medmänniskor,

ja, jag känner mig idag som ett havets barn, även om jag är född landkrabba i de småländska skogarna. Jag gillar i alla fall havet skarpt och skulle mer än gärna bo i ett 350 kvadratmeter stort hus med panoramautsikt över Medelhavet eller åtminstone Nordsjön. Fast vem skulle inte gärna göra det?

Jag kom alldeles nyss i havsstämning när "Gente di mare" spelades på vår coola internetradio. Minns ni den låten? Det var det italienska bidraget vid Eurovision i Bryssel 1987 (kom trea). Det var samma år som Sverige förnedrare sig med den värsta skiten som vårt land lyckats uppbringa - Lotta Engberg med den vedervärdiga "Boogaloo dansar rockenrolla"!


Det är väl knappast en hemlighet att jag är lite smått svag för Eurovision Song Contest. För mig är det inte alltid musiken som är det roliga utan snarare det hysteriskt gigantiska, scenerna, lamporna, malandet på franska, douze points och röstningen. Tycker nog dock att en del har gått förlorat sedan slutet av åttiotalet. Varför är t.ex. inte programledarna numera gravallvarliga och mässar allt på både engelska och franska som norska Åse Kleveland gjorde 1986? Jag gillade när det verkade handla om en statsangelägenhet. Jag kanske är konservativ, helt enkelt.

Begravningsallvarliga Åse
Men men, jag tänkte med detta mest informera om att det börjar dra ihop sig inför den stora finalen i Esprit Arena i Düsseldorf (ja, det är klädmärket Esprit det handlar om) ett par mil från mitt vardagsrum. I dagarna har TV-bolaget NDR nämligen börjat med scenbygget och i Düsseldorfs flygplats ska man hänga upp en 385 (!) meter lång banderoll med alla ländernas flaggor.

 Det är här Eric Saade ska ta hem bucklan! Och jag ska heja!

Min dag har mest gått i renlighetens tecken. Jag kom äntligen iväg till biltvätten och nu glänser min lilla bil som ny igen. Dessutom har jag dammsugit bort fem ton grus från bilgolvet. Det tog sin lilla tid men nu är jag nöjd. Sedan fick jag psykpryt av dammet på vårt satans, förbannade, jäkla mörka golv (ja, här funkar det bara med svordomar) och slet fram dammsugaren även inne i lägenheten. Därefter blev det matlagning - spaghetti med räkor i en lagom hot chilisås!

Hon glänser som ny, gamla Bettan!
Jag har dock hunnit med att njuta lite av dagen. Här har vi haft den första sommardagen idag! 24 HÄRLIGA grader och jag plockade fram en strandstol och njöt i fulla drag ett par timmar utanför huset. Underbart! Och tänk att det fina vädret dessutom behagade infinna sig på en helg dessutom! Kändes dock lite märkligt att sitta i t-thirt och  skjorts när många trädkronor fortfarande är nakna. Buskar och småträd är dock redan gröna här!

Ikväll utanför huset






Ikväll ska jag bara softa hemma. Skönt att inte göra nåt alls efter de senaste veckornas helgresande. Tror faktiskt jag ska testa taxfree-flaskan som vi fick med oss från Istanbul - Absolut Peach! Vad kan tänkas passa till det?

Och nu när vi förresten närmar oss Düsseldorf-finalen bjuder jag på den låt som startade min passion för ESC. Jag kanske borde bjuda på ett litet guldkorn i varje inlägg framöver så att vi kommer i stämning!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar