fredag 3 juni 2011

Fredag - hääärligt!

Tere õhtust på er (som de säger o Estland)!


Ännu en arbetsvecka avklarad och semestern närmar sig! 20 härliga dagar! Då blir det en tur till Stockholm och Småland och dessutom kommer min kusin med barn hit. Det ska bli himla kul!


Igår firade vi ju Jesu färd till himlen. Vi tänkte fira genom att ta en riktig långpromenad men vi höll på att falla ner döda i värmen redan efter fyra kilometer och fick fly till strandbaren nere vid Rhen. Där är det riktig chillstämning med strandstolar, parasoller och drinkar. Och så riktigt fin och vit sand som man sedan har precis överallt. Var väldans gott att dega lite i solen. Efter det avrundade vi dagen genom att inmundiga härlig mexikansk mat på ett ställe vi aldrig varit på tidigare. Upptäckte dessutom att det här faktiskt till och med finns en koreansk restaurang! Leverkusen kanske inte är en sådan håla trots allt....







  
Eftersom det är klämdag idag var jag nästan ensam på jobbet idag, flitig som jag är ! De få som släpat sig till jobbet gick dock hem tidigt, som väl nästan tillhör gott uppförande på fredagar.


Arbetslösheten i Tyskland minskar och är nu under tre miljoner. För fem år sedan var det över fem miljoner. Tysklands ekonomi verkar alltså tuffa på. Vet inte riktigt vad de har gjort, men man har ett litet Aufschwung här. Ekonomin har tydligen inte varit så här stark sedan återföreningen 1990. Tycker faktiskt att man känner av det. Vibbarna är liksom mer positiva nu än för bara ett par år sedan. OK, man ska inte glömma att det finns en väääldigt stor andel människor som knappt kan leva på sin lön. Låglönesektorn är mycket större här än i grannländerna. Å andra sidan finns det folk som kan gödsla med pengar också. Läste idag att Tyskland efter USA är det landet i världen som har flest megarika personer (över 100 miljoner....minns inte om det var euro eller dollar). När det gällde vanliga miljonärer (personer med bara en mille euro eller dollar) ligger man femma. Jag tillhör tyvärr inte den skaran.






Jag tror att jag har förätit mig på jordgubbar, eller Erdbeeren som man säger här. Vi fick idag ett kilo från en kompis som varit och plockat själv. Efter en stunds hetsätande får man ont i magen, kan jag avslöja...


Nu tycker jag att vi ska återuppta den fina traditionen med lite europeisk schlager som avrundning. Jag har tyvärr ingen schlager på temat tysk arbetslöshet. Inte heller om Kristi Himmelfärdsdagen som ju var igår. Grekland representerades dock av en Christos i Zagreb 1990. Vi kan väl kika på hans insats för sitt bankrutta hemland? Och så kan vi ju smeka våra sinnen med Portugals bidrag från schlager-EM i Malmö 1992. Gitarrspelande Dina sjunger dessutom inte bara om jordgubbar utan om alla frukter som finns. Det är poesi, det!




Låten må vara lite halvtrist men den som är uppmärksam märker att numret har allt!
1. Observera gitarristens luftkyss i början. Det är riktigt otäckt!
2. Körtanten verkar i slutet nästan försätta sig i trance av ren njutning. Tyvärr hör man knappt ett ord hennes sång.
3. Christos har väl aningen för stora kläder?
4. Ser inte den gode Christos lite ut som en hund? Labrador eller nåt?


Ni som inte kan portugisiska missar inte speciellt mycket. Dina trallar en text om hur fint det är med kärlek. Texten var förmodligen skriven av ordföranden för de europeiska mineralvattensproducenterna i samarbete med fruktodlarna. Men se så fin hon gjort sig - är det minsann inte en paljettjordgubbe på kavajen?



1 kommentar:

  1. det kan väl inte vara möjligt att föräta sig på jordgubbar????? nejdå...ät mer!!! Snart är det ju slut på härligheten så det gäller att få i sig så många gubbar det bara går :D

    SvaraRadera