söndag 24 juli 2011

Fy fan vilken helg

Hej,

alltså...jag kommer inte riktigt över det som hände i Norge i fredags. Först en enorm explosion som får Oslo att likna en krigszon och sedan något ännu grymmare. En vansinnig idiot skjuter ihjäl dussintals oskyldiga och försvarslösa ungdomar. Sånt här påverkar mig en massa och det tar tid för mig att bearbeta. Jag ser framför mig hur de stackars ungdomarna skräckslagna springer för livet eller ser på mannen som en sekund senare ska mörda dom. Över 80 döda ungdomar! Jag saknar ord. Det är så fruktansvärt hemskt och vidrigt. Måtte denna högerxtreme galning brinna i helvetet efter det här livet! Givetvis är det besvärande för svenska nynassar och s.k. nationalister att det är en etnisk norsk som ligger bakom allt detta. Dessa tragiska gossar yrar nu på nätet om att Breivik är en sionistisk, antinazistisk, anti-islamistisk (och anti-allting som nassarna själva står för) galning som de alltid kämpat emot. Det är vidrigt hur dessa förvirrade idioter förvränger sanningen efter en sådan här tragedi. Att vissa av dom dessutom inte tycker att det är så farligt eftersom det ju bara handlade om unga sossar säger en del om folket långt ut på högerkanten....

Nåväl...tiden kommer kanske inte läka såren men kanske göra det lättare att leva med sorgen. Hur som helst kommer det tar tid att smälta allt det hemska som skett.


Vad har annars hänt här de senaste dagarna? Jo, i fredag var vi på disco-bowling och firade födelsedag. Efter det blev det en liten drink i en halvbra bar. Ja, för min del blev det alkoholfritt och stilla eftersom jag körde bil. Smidigt nog låg bowlingstället i byhålan Spich som ligger ner mot Bonn... Var i alla fall himla trevligt!

Igår lördag gjorde vi en liten dagsutflykt till universitetsstaden Münster som faktiskt är rätt pittoresk. OK, precis som alla andra tyska städer blev den ju sönderbombad under kriget men man har faktiskt byggt upp en massa i gammal stil. Framför det stora kurfurstliga slottet hade man (till vår ära?) arrangerat en stor matfestival. Stans flådigare restauranger hade små tält och bjöd på smakprov från menyerna. Ja, nu ska man inte förledas till att tro att det inte kostade något men för en ganska billig peng fick man miniportioner och kunde smaka sig runt på området. För vår det blev det bl.a. laxtartar, Westfalen-stek, nötcarpaccio, rökt ankbröst och karameliserade äpplen. MYCKET GOTT! Dock dränktes vi plötsligt när himlen öppnade sig och regnet vräkte ner.
I Münsters gamla stadskärna

En av godsakerna i Münster - ungsbakad getost med sallad och karamelliserade äpplen. Mums!

På vägen hem körde vi över landsvägarna och stannade vid två gamla slott. Regionen är känd för sina s.k. vattenslott som är slott som är omringade av breda vallgravar. Då sken till och med solen, tro det eller ej! Efter slotten körde vi genom Ruhrområdets allra tristaste delar. OK, numera är de flesta tunga industrierna borta och kolverken finns knappt kvar. Men det hjälper inte - Bochum, Dortmund och Recklinghausen är i alla fall inga mysiga städer. Grått, deppigt och dystert. Leverkusen är som en barockdröm i jämförelse!

Schloss Vischering utanför Münster

Idag har vi inte gjort många knop. Det har regnat hela förbaskade dagen och jag har bara varit ute en liten stund för att i alla fall få lite luft. Hoppas nästa helg blir soligare. Nu är jag riktigt trött på det urusla vädret som vi har haft sedan mitten av juni. Blä!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar